Tuesday, June 12, 2012

Konspirasi Pendaratan Manusia di Bulan

Benarkah manusia pernah pergi ke bulan? 

Atau hanya konspirasi?

Betulkah Neil Amstrong dan Angkasawan APOLLO benar-benar menjejakkan kaki di bulan?

Jika benar mengapa tiada misi ke bulan lagi di zaman ini?

Adakah ianya merupakan satu pembohongan dari NASA?Kontroversi Apollo 11, 20 Julai 1969

Ramai diantara kita yang pernah mendengar dan tahu tentang kapal angkasa Apollo 11 yang dikatakan membawa angkawasan Neil Amstrong ke bulan. Dikatakan kapal ini mendarat buat kali pertama di bulan pada 20 Julai 1969 sekaligus mencatat sejarah dunia. Nama Neil Amstrong menjadi sebutan apabila diisytiharkan sebagai manusia pertama di dunia yang menjejakkan kaki dibulan. Sehingga hari ini, tiada lagi manusia yang mampu melakukannya, walaupun ianya dilihat tidak mustahil untuk diulangi pada zaman sekarang. Kebanyakkan misi angkasa lepas selepas itu hanyalah ke planet-planet lain, tidak ke bulan. Kenapa?  


Gambar manusia di bulan hanyalah dengan menggunakan foto-foto pada tahun 1969 itu sahaja, tiada yang terkini. Akhirnya ia mencetuskan seribu persoalan. Selepas berkurun lamanya, evolusi serta perkembangan sains dan teknologi dunia semakin maju, satu demi satu keraguan timbul tentang kesahihan dan keaslian foto-foto tersebut.

Pakar-pakar dan pengkaji angkasa lepas mempersoalkan tentang foto-foto tersebut, lalu membuktikan ianya palsu. Manakala pihak NASA hanya mendiamkan diri, membisu dan langsung tidak menafikannya. Ini menguatkan lagi andaian bahawa misi pendaratan apollo 11 di bulan hanyalah palsu semata-mata.Gambar Kontroversi

Di antara gambar-gambar Neil Amstrong tersebut terlihat ada banyak sumber cahaya, padahal di bulan sumber cahaya hanya satu iaitu Matahari. Foto-foto ini memaparkan bahawa sebenarnya Neil Amstrong, astronaut Amerika yang di katakan menjadi orang pertama di dunia yang mendarat bulan, adalah bohong belaka.

Ada beberapa argumen yang menguatkan hal itu, yang bererti NASA juga telah melakukan pembohongan terhadap dunia:

  1.   Foto ini memperlihatkan adanya sumber cahaya tambahan yang menyinari beberapa objek. Jika bahagian depan astronaut itu kelihatan jelas, bagaimana mungkin ada bayangan gelap pekat dibelakangnya.
   2.   Satu-satunya sumber cahaya di bulan adalah matahari, bayang-bayang yang wujud di bulan seharusnya sejajar dan selari. Namun dalam foto ini, kelihatan ada bayangan yang tidak sejajar. Ini membuktikan ada banyak sumber cahaya di sana (bulan), suatu yang tidak mungkin berlaku.

Bayang-bayang yang tidak selari

Bayang-bayang yang tidak konsisten membuktikan bahawa terdapat banyak sumber cahaya. Kemungkinan sinaran cahaya datang dari lampu-lampu spotlight yang dipasang berdekatan.
  

    3.   Gambar Neil Armstrong yang mula-mula turun ke permukaan bulan diambil dari luar lunar module. Siapakah yang mengambil gambar itu? Jika di lihat bawah lunar module itu, langsung tiada kesan api roket pada permukaan `bulan`. Tidak ada kawah pendaratan dibakar ke dalam tanah di bulan. Ketika gambar di ambil, keadaan di bulan adalah vakum dan sepatutnya baju ruang angkasa akan meletup. Tetapi ianya tidak berlaku, sungguh menghairankan. Manakala cahaya matahari (kononnya) terang macam lampu spotlight (hanya dikawasan kapal angkasa) tetapi latar belakang gelap gelita. Juga langsung tidak kelihatan bintang-bintang.

Neil Amstrong turun dari lunar module

Pandangan sekitar lunar module

  4.   Pada gambar, nampak ada cahaya yang memantul di helmet depan para astronaut. Cahaya yang sangat kuat dan dekat. Ini suatu yang tak mungkin ada sumber cahaya lain di bulan melainkan terdapat lampu yang dipasang. Mustahil cahaya dari matahari muncul dari pelbagai arah di bulan.


Biasan atau pantulan yang dapat dilihat pada helmet autronaut.


Di sisi kiri bahagian atas kelihatan cahaya seperti dari lampu `single spotlight` yang biasanya digunakan dalam mini studio. Juga sinaran cahaya lampu yang jelas kelihatan pada helmet autronaut (gambar bawah). Adakah ini yang dikatakan cahaya matahari?Gambar matahari yang di ambil juga mencetuskan tanda tanya. Mengapa ianya di ambil berhampiran dengan lunar module (kapal angkasa), sepatutnya lebih meyakinkan jika diambil dari tempat lapang.Juga jika diperhatikan secara teliti, kelihatan terdapat tanda seperti salib dalam bulatan cahaya tersebut. Persilangan dalam bayangan, ini adalah komposisi imej fotografi yang buruk.  
  
Sinar cahaya. (matahari kononnya)

Gambar dekat (tanda salib)

Cahaya dari lampu lunar module

  5.   Bagaimana mungkin NASA boleh menayangkan Apollo 11 di televisyen sedangkan tidak ada seorang pun jurukamera yang pergi untuk mengambil gambar-gambar mereka. Yang lebih aneh dan ajaib, logiknya filem kamera akan mencair pada suhu 250 darjah. Filem apapun yang berada di tempat terbuka di bulan akan mencair pada suhu itu. Jadi ianya sesuatu yang menghairankan jika kamera dibawa ke bulan.


   6.  LM mesin dikatakan memiliki kekuatan dahsyat seperti helikopter.Seharusnya jika mendarat ia boleh menerbangkan benda-benda di sekitarnya. Namun yang terlihat adalah keadaan yang normal, tidak ada debu atau benda-benda beterbangan. Sedangkan permukaan `bulan` didalam gambar tersebut kelihatan seperti padang pasir.

Permukaan `bulan` seperti padang pasir

Gambar sebenar di bulan (dari satelit)

   7.  Bekas jejak kaki yang ditinggalkan oleh astronaut adalah bukti bahawa pendaratan di bulan adalah palsu. Seperti ulasan No 6 di atas, Jika mesin LM sangat kuat pendaratannya segala jejak-jejak dipermukaan akan terhapus. Jadi adanya jejak kaki membuatkan hal ini tidak masuk akal.

Sampel tapak kaki astronaut

   8.   Bukti yang paling sahih menyatakan pendaratan di bulan adalah satu penipuan adalah gambar astronaut yang mengibarkan bendera USA di bulan. Bendera itu kelihatan berkibar-kibar. Sungguh tak masuk akal ! Kerana di bulan tidak ada udara apatah lagi angin, jadi tak mungkin bendera boleh berkibar! Jelas juga kelihatan bayangan yang tidak selari antara astronaut dan kapal angkasa. Yang menjadi tanda tanya, mengapa bendera tersebut tidak ada bayang-bayang? Ke mana hilangnya? atau adakah gambar tersebut hanyalah super-impose? 


    9.   Sampel batu yang dikatakan di ambil dari bulan (kononnya) kemudiannya di bawa pulang ke bumi untuk bahan ujikaji. Batu atau apa-apa sahaja sumber dari bulan sememangnya beradioaktif, sebab itu angkasawan mengenakan pakaian pelindung lutsinar bagi mengelakkan kesan radioaktif tersebut. Anehnya pengkaji US (gambar bawah) boleh memegang batu tersebut dengan selamba tanpa memakai pakaian pelindung.


Kerana Batu Rahsia Terbongkar

Batu tersebut (yg dikatakan di ambil dari bulan) dianalisis oleh Professor John L.Parker iaitu pakar geology di Universiti Maine bersama seorang saintis bernama Nelly Wason. Beberapa tahun kemudian, Parker meninggal dunia dan Nelly Wason yang masih tidak berpuas hati meneruskan kajiannya. Akhirnya beliau mendapati `batu bulan` tersebut mempunyai komposisi yang sama seperti batu yang terdapat di Gurun Atacama, utara Chile. Dalam laporannya, Wason menyatakan Parker bersengkongkol dengan NASA untuk menyembunyikan kebenaran. Sebenarnya Parker sudahpun mengetahui tentang `batu bulan` tersebut tetapi merahsiakannya.

Rumusannya, 
`Batu bulan` tersebut dipungut dari gurun Atacama dan gambar-gambar Neil Amstrong di bulan juga adalah palsu. Ianya hanyalah ibarat seperti satu penggambaran filem sains fiksyen yang direka dan diedit bagi menampakkan suasana sebenar.


Kemudiannya, foto-foto tersebut dikaji tentang keasliannya. Persoalan demi persoalan timbul, satu demi satu kecacatan terungkai, kritikan demi kritikan muncul. Dalam pada itu, NASA terus berdiam diri. Sikap NASA akhirnya memakan diri. Kalau pun NASA yang membuat gambar itu, seharusnya NASA tidak membuat kesalahan yang besar dan jelas seperti itu.Terlalu banyak kecacatan dalam foto-foto NASA yang dikatakan diambil dari planet bulan. Kini cerita pendaratan di bulan oleh Neil Amstrong hanyalah menjadi cerita lucu dan bahan ketawa.

Benarkah Neil Amstrong berjaya mendarat di bulan dengan Selamat?

Dalam bulatan : Bayang-bayang yang menjadi tanda tanya?

 

TRUE STORY : Lie of the moon landing

The "USA" are a dictatorship democracy and not capable for the truth - a "Nuremberg" for the "USA".


It's not important to discuss about a turned flagpole anymore which had been turned or not to give proofs for the lie of the moon. The landing on the moon is a fraud, and the "American" population had been cheated out of 40 billion Dollar.

The moon landing had been staged for a bluff against Russia in the Cold War, not more. The fact that something like this can happen is a sign that in the "USA" something with the structure of democracy seems to be heavily wrong. The secret communities of the Free Masons and the Illuminates have too much power, respectively other groups don't have any power. The "USA" are a dictatorship democracy of the Free Masons, not more.

And all this is very deplorable because terror "USA" - slowly but steadily - are really getting on the world's nerves. We need a "Nuremberg" for the "USA" so the "USA" will at last achieve a structure reform which corresponds to a democracy. The secret communities of the Free Masons and the Illuminates have to be dissolved completely. These Free Masons are not at all "free", but they are obsessed by black magic and betraying other people.

40 billion $ fraud sum? And these human beings are still free and walking around the world?The "Nuremberg" for the terror "USA" could be in Den Haag...

But it's strange that until now there has not been fount one single judge against these terror "USA".

1 comment:

  1. Penasaran aja, itu program editan gambarnya zaman itu apa ya? kan photoshop belum ada. Pantes aja mungkin hasilnya kurang meyakinkan hahahaha..Malah sekarang NASA ngaku bakal ngambil sumber daya alam di bulan. Hehehehe...Berdasarkan berita yang dimuat di http://bit.ly/1kAcGto bahwa NASA saat ini sdg mencari perusahaan swasta buat pekerjaan tsb.

    ReplyDelete