Friday, June 8, 2012

Konspirasi Pembunuhan Abraham Lincoln


Abraham Lincoln

Tidak kira sama ada usaha itu bersifat positif atau negatif, pasti ada pihak yang menjadi musuh dalam selimut. Pasti ada gunting dalam lipatan. Di dalam dunia yang penuh konspirasi ini, segala-galanya masih kabur dan samar-samar termasuk yang mencipta konspirasi itu sendiri. Tidak terkecuali bagi “The Hidden Hand”, yang dikatakan memiliki segala instrumen dan fasiliti yang lengkap dan hebat termasuk segala kemampuan propaganda dan kawalan minda, masih terdapat lompang dalam usaha-usahanya. Lompang ini akan mencipta masalah yang lain, menghidupkan api dalam sekam yang jika tidak dikawal, akan membakar seluruh drama konspirasi yang direncanakan.

Di dalam dunia konspirasi, seseorang perlu pandai bermain dengan strategi. Salah strategi maka segala rencana pasti hancur. Bermain dengan konspirasi laksana bermain buah catur. Perlu bijak menafsir gerakan lawan dan perlu menutup segala lompang yang ada bagi membunuh pergerakan lawan. Setiap buah lawan adalah penting walaupun sekadar bidak, apatah lagi sepenting kuda yang sukar dilihat pergerakannya dengan jelas dan mampu membunuh dengan senyap. Namun jika pertahanan kota rapuh, bukan sahaja permaisuri malah menteri-menterinya juga mampu mengacau raja yang lemah tanpa pertahanan.


Musuh perlu ditidurkan. Ini penting. Sebab adakalanya musuh itu mempunyai kekuatan misteri yang sukar untuk diagak kuasanya. Jadi caranya ialah menidurkan musuh-musuh tersebut. Para pengikut yang percaya juga perlu diracun habis-habisan, supaya mereka tetap mabuk dan mengikut kata sahaja tanpa banyak soal jawab. Masalahnya ialah racun yang digunakan. Ini kerana setiap racun pasti ada tempoh luputnya. Mereka akan tersedar. Masalah kedua ialah masa. Bila mereka akan tersedar? JIka tahu waktu yang tepat mereka akan pulih dari racun, maka senanglah mereka dipujuk untuk minum racun yang lain. Tetapi kadang-kadang racun tidak berfungsi dengan baik dan selalunya mereka tersedar sesuka hati tanpa pengetahuan. Jadi caranya ialah gunakan Plan B. Hapuskan saja!!

“The Hidden Hand” mempunyai cara yang khas untuk menghapuskan para pengikut Elitnya. Ia bukan cara biasa seperti membunuh penduduk Iraq dan Palestin atau penduduk kampung di Myanmar tetapi perlu dirancang tarikh, masa dan tempat supaya mengikut kepercayaan sihir yang dianuti, bagi mendapat berkat dan rahmat The All Seeing-Eye. Banyak pembunuhan berlaku di kalangan pengikut mereka sendiri, kerana ‘mimpi’ yang dipaksakan mereka sudah hilang dan mereka seperti terjaga dari segala pembohongan. Sehebat mana pun Illuminati dan Masons, mereka tidak mampu menyekat fitrah manusia yang mahu berfikir. Bukan sahaja para Elit mereka malah patsies-patsies mereka juga adakalanya tersedar dari mimpi dan mula memberontak. “The Hidden Hand” juga manusia biasa. Pasti ada kesilapan dalam rancangannya. ’American Dream’ pasti akan lenyap dan “The Hidden Hand” sedar tentang itu.

Gambaran Pada Malam Pembunuhan Lincoln


Konspirasi Pembunuhan Abraham Lincoln

Pada tahun 1865. Pada malam 14 April, di sebuah melodrama “Our American Cousin” di Ford’s Theatre di Washington, kelihatan Abraham Lincoln, presiden Amerika ke 16 di balai yang disediakan khas untuknya. Hadir bersama ialah General dan Mrs. Grant (telah keluar) serta Miss Clara Harris dan tunangnya, Major Henry R. Rathbone yang baru sahaja mengambil tempat mereka. Kira-kira pukul 10.30 malam, seorang pelakon, John Wilkes Booth telah memasuki balai Lincoln dan mendekati Lincoln dari arah belakang tanpa disedari oleh tetamu yang lain. Booth telah menembak Lincoln di kepala. Booth melompat dari atas pentas dan menjerit “Sic Semper Tyrannis” satu cogankata Virginia yang bermaksud “Thus ever to tyrants”. Booth cuba melarikan diri tetapi tertangkap dan ‘mati’ 12 hari kemudiannya ketika cuba untuk menentang penahanannya.


Logo Federal Reverse

Siapakah John Wilkes Booth? Mengapakah dia membunuh Abraham Lincoln? Setelah pengisytiharan kemerdekaan Amerika pada 4 Julai 1776, “The Hidden Hand” melalui hamba suruhan paling setianya, Rothschild merancang untuk mengambilalih sistem kewangan Amerika. Rothschild telah merangka draf perancangan penubuhan Federal Reserved sekian lama untuk mendominasi ekonomi Amerika. Apakah Federal Reserved? Adakah ia sebuah bank pusat milik kerajaan Amerika atau seperti Bank Negara? Tidak sama sekali. Federal Reserved adalah sebuah bank swasta yang “diupah” untuk mengeluarkan dolar dan mengawal ekonomi Amerika.

Federal Reserved adalah warisan kepada sistem bank yang telah lama wujud di Eropah dan didominasi oleh keluarga Rothschild sendiri. Apabila Amerika telah merdeka dari pengaruh British, maka sudah tentu rakyat Amerika mahu bebas dari sistem bank Rothschild. Dan sudah tentu Rothschild tidak akan membenarkan ini berlaku. Pelbagai usaha dilakukan oleh “The Hidden Hand” untuk memaksa presiden dan rakyat Amerika untuk menerima Federal Reserved sehingga ke tahap membunuh para presiden. Paul Warburg, seorang ejen yang bekerja untuk keluarga  Rothschild dan juga beberapa anggota Skull and Bones (satu kelompok rahsia Dajjal yang disertai oleh keluarga Bush) adalah alat yang digunakan untuk mendirikan sistem bank pusat Federal Reserve di Amerika pada tahun 1913.

Presiden Andrew Jackson sudah menyatakan bahawa para peneraju bank pusat merupakan sebuah sarang penjahat dan pencuri, oleh itu beliau mahu mengusir mereka dari Amerika. Beliau juga menyatakan bahawa “jika orang Amerika mengetahui ketidakadilan dari sistem perbankan kita, maka akan terjadi sebuah revolusi esok pagi”. Presiden Thomas Jefferson menyatakan, “Jika rakyat Amerika mengizinkan bank-bank swasta mengendalikan penerbitan wang mereka, pertama dengan inflasi, kemudian dengan penurunan mata wang, maka bank-bank dan perusahaan-perusahaan yang berkembang di sekitar mereka akan menyebabkan hilangnya semua kekayaan rakyat, sehingga apabila anak-anak bangun, mereka hidup tanpa rumah lagi di atas tanah yang nyatanya diperjuangkan nenek moyang mereka untuk menguasai tanah mereka ini. ”Presiden Garfield ditembak dan dibunuh tidak lama setelah mengumumkan bahawa sesiapapun yang mengendalikan industri kewangan, akan mengendalikan perniagaan dan aktiviti semua orang. Pada suatu ketika Baron Nathan Mayer de  Rothschild berkata,

”Izinkan saya mengeluarkan wang dan mengendalikan wang suatu negara, dan saya tidak akan peduli terhadap siapa yang membuat undang-undang”.

Federal Reverse Headquarters

Abraham Lincoln mengambil tindakan terhadap bank pusat pada masanya dan beliau dibunuh kerana tindakannya itu.

Untuk merealisasikan kewujudan Federal Reserved, dua orang ejen Rothschild telah disusupkan ke kongres iaitu Alexander Hamilton dan Robert Morris. Mereka berjaya mendirikan Bank Amerika sebagai wakil dari Bank Pusat England. Namun keinginan mereka untuk mencetak wang melalui Bank Amerika tersebut digagalkan oleh kongres dan sejumlah tokoh Amerika yang mengetahui maksud jahat Yahudi Rothschild ini.

Thomas Jefferson pernah menulis surat kepada John Adams yang mengatakan bahawa pemerintah Amerika mesti menggagalkan usaha sewenang-wenangnya instrumen bank Rothschild dalam mencetak wang. Perkara ini meledakkan kemarahan Nathan Rothschild yang kemudian mendesak British agar menyerang Amerika dan peperangan pun terjadi. Rothschild juga melaga-lagakan antara pihak Amerika Utara dengan pihak Selatan terutama masalah perhambaan. Rothschild bermain di kedua belah pihak. Maka tercetuslah Perang Saudara Amerika yang terkenal itu. Ini dinamakan “Divide And Rule” taktik yang sama digunakan ke atas Tanah Melayu.

Setelah Lincoln menjadi presiden, beliau dengan beraninya memutuskan untuk menghapuskan perhambaan di seluruh Amerika yang mengharumkan namanya. Selain itu Lincoln juga mengeluarkan keputusan-keputusan yang menyekat segala konspirasi Yahudi. Akibatnya “The Hidden Hand” memutuskan Lincoln harus dilenyapkan. Penembak Lincoln (John Wilkes Booth) ditangkap dan dipenjarakan dan diberitakan mati selepas itu, namun sebenarnya Booth kemudian diselamatkan oleh “The Knights of The Golden Circle” (satu lagi kelompok rahsia Dajjal di Amerika) yang didirikan George Bickey dan Booth dilarikan ke England.

No comments:

Post a Comment